zondag 16 september 2012

Mijn debuut in de KNSB

--> Gister heb ik met het tweede team van “de Waagtoren” mijn debuut gemaakt in de KNSB-competitie. Zelden zal iemands debuut zo veelbesproken zijn als het mijne, op de clubavond afgelopen dinsdag is er zelfs tot half drie 's nachts over gesproken. Ook zullen niet veel mensen me na kunnen zeggen dat een aantal andere spelers zelfs uit het team is gestapt omdat ik in hun team zou meespelen! Het ligt wel wat anders/ingewikkelder, maar ik zal er verder maar niets over zeggen. Dat zullen anderen komende clubavond vast wel weer gaan doen. De clubavond was trouwens sowieso interessant, want ik werd schaak gezet met mijn eigen toren!
Omdat ik nu een vaste plek gekregen heb in het tweede team kan ik trouwens niet net als Sandra meedoen aan het Kennemer Open, want dat wordt op precies dezelfde dagen gespeeld. Sandra doet daar dus wel mee, en won de eerste ronde van Harrie Boom, een oud-collega van onze vader! Ze heeft er nog veel meer over te vertellen, maar dan moet ze maar een eigen blog starten.

We gingen verzamelen bij Rob Freer, die inviel in het tweede. Rob komt uit Limburg, dus hij praat zelfs nog wat meer dan ik, want bij mij komt alleen mijn moeder uit Limburg. Hij praatte zelfs zoveel dat hij me aan Lucas deed denken, ook al komt die uit Groningen. Rob was heel gastvrij, de drankjes en de cake stonden al klaar. Dennis had al gezien welke plak cake 2 keer zo groot was als de andere, dus wist precies dat hij als derde op de cake moest afstormen! Behalve Dennis en ik, deed ook Shannon mee, dus we waren met 3 jeugdspelers. De rest van het team was allemaal ouder dan wij 3 samen!
We speelden tegen Caissa uit Amsterdam. Dat moet een hele grote club zijn, want ze speelden met 5 teams in een hele grote zaal. Wij speelden tegen het vierde, wat uit allemaal oudere mannen bestond. Maar ze waren wel heel aardig. De tegenstander van Wim Nieland aan bord 1 vroeg bij het begin aan Dennis, die op bord 2 zat, of de twee meisjes aan zeven en acht zijn zusjes waren! Maar het was toch een kenner, want na het antwoord van Dennis zei hij meteen: “Oh, dan is die ander dus Shannon”. Mijn tegenstander, Teun Timmerman, kende mij ook een beetje. Hij wist in elk geval dat ik aan een WK of zo had meegedaan.
De tegenstanders hadden op alle borden een duidelijk hogere rating, maar toch ging het best goed. Rob Freer verloor als eerste maar daarna volgden vier goede remises. Toen waren Dennis, Alex en ik nog bezig. Ik had een leuke partij. Mijn tegenstander had een rating van 2008, dus veel hoger dan ik. Maar toen ik de kans kreeg om een kwal te geven voor de aanval deed ik dat toch gewoon. Het was misschien niet het beste, maar ik kreeg wel veel kansen. Hij had het een paar keer beter kunnen doen, maar uiteindelijk kon ik zijn koning midden op het bord mat zetten! Zo'n beetje de halve zaal stond toen om mijn bord, dus ik moest heel veel handen schudden! Dennis zijn tegenstander was hun teamcaptain, maar hij kwam toch heel blij aan Dennis vertellen dat ik gewonnen had! Omdat ons eerste ook in dezelfde zaal speelde kon ik daarna mooi met Frank van Tellingen mijn partij analyseren. Ook hij vond het goed dat ik die kwal gaf, want “als je niet durft word je nooit beter”. 

Het stond toen dus weer gelijk, maar helaas had Alex in tijdnood de remise verspeeld, zodat Dennis wel moest winnen. Daarbij waren 3 problemen. Ten eerste had zijn tegenstander bijna 2100, ten tweede had Dennis nog maar 3 minuten voor 15 zetten, en hij stond ook nog moeilijk. Maar in tijdnood speelde Dennis heel goed, kwam beter te staan, maar kon dat helaas niet vasthouden. Hij moest het nog een tijdje proberen, maar uiteindelijk moest ook teamleider Johan erin berusten dat het er niet meer in zat, en deden ze remise. We hebben dus helaas met 4.5 – 3.5 verloren, maar wel tegen een sterk team. De jeugd scoorde 2 uit 3, de 65-plussers speelden alledrie remise, alleen de middelbare leeftijd kwam niet tot scoren. Als volgende keer iedereen weer mee doet, zal het vast nog beter gaan! In elk geval was het een hele leuke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten