dinsdag 13 september 2011

dag 3, een echt konijn...

Vandaag was gelukkig bijna iedereen weer beter. Alleen Anna Maja en haar moeder waren vannacht nog ziek. Volgens het hotel lag het aan een virus, maar de meesten van ons denken dat het in het eten zat. In elk geval dan niet in het vlees want Ted is vegetarier en was ook ziek. Ik eet van alles heel veel en heb nergens last van gehad.
Nu begon wel het normale schema: vanaf negen uur ontbijten, daarna voorbereiden met de coach, ontspanning en lunch, en daarna uitrusten tot we met zijn allen naar de speelzaal gaan. Als ontspanning gingen we naar het strand. Daar zagen we een echt konijn, in een pak.Hij had zelfs wortels in zijn hand. Toen ik dat aan Ted vertelde vond hij het geen echt konijn, maar hij snapt dus niet wat een echt konijn is.
Ik mocht vandaag in de live-speelzaal. Deze is niet in de sporthal maar in een hotel daar vlakbij. Ik mocht daar spelen op bord 1 tegen Anna Vasenina uit Rusland. Zij heeft een rating van 1997 en won 2 jaar geleden het EK tot 10 jaar met de recordscore van 8.5 uit 9. Die rating is waarschijnlijk nog te laag ook, dus dat zou wel een pittige tegenstandster worden.

In de live-speelzaal is het veel stiller dan ik de normale zaal. Als ik liep kraakten mijn schoenen een beetje en dan keek iedereen naar mij. Ik durfde dus niet mijn pakjes sultana open te maken, want dat zou helemaal kraken. De partij ging eerst gelijk op. Ik had wat meer ruimte en kon het loperpaar veroveren, maar ik koos ervoor om het loperpaar weg te geven, en 2 mooie paarden in het centrum te krijgen. Dat was wel goed en het werd veel tactiek en rekenen. Dat deed ik eerst heel goed, maar ik werd moe en kreeg ook trek, en toen ik in het voordeel kon komen koos ik de verkeerde afwikkeling, en toen kwam ik slecht te staan. Ik liet me maar mat zetten, want dat is leuker voor haar als het toch al bijna zo ver is.
Daarna analyseren met Ted, maar ik was eigenlijk wat te moe en heel hongerig na 3.5 uur spelen. Maar ik heb in het hotel weer heel veel gegeten, dus de honger is nu weer over. Straks gaan we weer lekker gezellig Dalmuti spelen, en dan weer op tijd slapen, want morgen is er weer een partij.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke verhalen Maaike!
    Veel succes en plezier toegewenst.

    Gr, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maaike, ik heb je een link gegeven op schaakbond.nl - hoop dat je dat goed vindt. Succes! TBO

    BeantwoordenVerwijderen