vrijdag 16 september 2011

ronde 5: omringd door georgiers

Vandaag wilden we weer zwemmen. Net toen we aankwamen moest iedereen er uit en mochten we er niet in. Want de stroming was te sterk. De andere dagen mocht het wel maar dan moest er per kind onder de 15 een ouder bij zijn. Dus hebben bijvoorbeeld Evie en Sophia ons al een keer geadopteerd. Op een andere plek mocht je wel zwemmen maar daar zagen we een hele grote kwal op het strand liggen. Lucie en ik gingen daarom maar niet zwemmen. Jammer, maar we begrijpen het wel want we hadden al opgezocht waarom het de zwarte zee heet. Dat is namelijk omdat er in de oudheid heel veel schepen zijn vergaan. Gelukkig waren we hierdoor wel op tijd bij de lunch.
Ik had vandaag een sterrendag: een shirt met heel veel sterren erop, en ook sterrenoorbellen in. Hopelijk speelde ik dan ook de sterren van de hemel. Na de lunch ging ik met papa een spel doen: mr Jack. De sterren werkten want ik had heel snel gewonnen, terwijl ik normaal altijd verlies.
Daarna weer de normale routine: om half 3 verzamelen in de hal, waar Ted aan alle coaches vraagt of die groep compleet is. Iedereen is altijd compleet, alleen Sipke weet het meestal niet. Daarna nog 5 minuten wachten op Jorden zoals gewoonlijk.
Ik moest vandaag tegen de georgische Nino Dakhundaridze. Naast me zaten aan beide kanten ook georgische meisjes. Voor de partij komen Thomas en Ted altijd langs om wat grapjes te maken. Ook de coach van de georgische meisjes kwam langs en hield een kleine toespraak waar ik niets van kon verstaan. Maar Anna Maja zat een paar borden verder en kon het wel verstaan. Dus achteraf zei ze wat het betekende: "Ga nu rechtop zitten, borst vooruit, steek je hand uit naar je tegenstander, doe in jezelf "Aargh" en schud de hand stevig alsof je zegt: ik ga je inmaken". Misschien niet precies zo, maar wel in die richting.
In de opening wilde ze het centrum afpakken maar dat was niet goed en ik won een pion. Later stond ik ver voor, en gaf mijn dame voor een toren plus loper zodat er een ongelijk lopereindspel op het bord kwam met 3 pionnnen meer voor mij. Dat vond ik wel cool want dan kon Ted in de sterkte-zwakte analyse die de coaches altjd maken ook iets over eindspel zeggen. Ik maakte het eindspel goed af.
In plaats van de ijsjesscores gingen we vandaag uit eten. Want we kunnen in het hotel bij het eten gratis ijs krijgen. De meeste kinderen hadden pizza maar Thomas Willemze en ik hadden spaghetti bolognese. Dat hebben ze in het hotel ook, maar dan zit er nauwelijks saus op. We kregen heel veel en het was heel lekker. Ik had het niet helemaal op, maar ik had wel meer gegeten dan Thomas. Toen vroeg Lucas die naast me zat of hij het mocht hebben ook al had hij al een pizza op. Dat mocht en hij at het met mijn bestek razendsnel op. Thomas had wat van hem over was al aan Robby en zijn vader gegeven, maar toen was er nog steeds over, en toen kreeg Lucas ook daar nog van.
Vandaag is de rustdag en gaan we veel zwemmen en leuke dingen doen, en ook wat schaken. Morgen moet ik tegen een andere georgische Nino, dus ik ga deze keer opletten of ze "Aargh" doet van te voren, want dat had ik gister gemist.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb geen borst vooruit en argh gezegd...
  Kun je die weghalen? :P

  Anna-Maja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maaike,
  Ik volg jouw resultaten elke dag.
  Volgens mij gaat het best goed toch?
  Ik geniet van je leuke en spontane verslagen.
  Bovendien heb je een vrolijke uitstraling.
  Je denkt natuurlijk: Wie is die "reacteur"?
  Ik ken je van de Kennemer Open van vorig jaar en BDO van afgelopen augustus.
  Ik wens je voor de rest van het toernooi heel veel succes en hoop dat je nog meer partijen live zult spelen; kan ik wat van leren.

  BeantwoordenVerwijderen