dinsdag 20 september 2011

ronde 8: gigagolven

Bij ronde 8 was de laatste kans om in zee te zwemmen, want de laatste ronde begint eerder. Maar het mocht niet, want er waren enorm hoge gigagolven. De eerste paar rijen strandstoelen waren zelfs overspoeld. Dus gingen we maar weer in het zwembad.
Ik moest vandaag eindelijk weer eens tegen iemand uit mijn eigen gewichtsklasse, namelijk Katarzyna Dwilewicz. uit Polen. Ze was heel aardig, want ik kreeg ook een cadautje van haar, namelijk een folder over haar stad en een portemonneetje.
De partij was redelijk. Het werd wat onoverzichtelijk, ze ging de fout in, en ik won. Ik heb nu dus 5 punten uit 8 partijen, en nog steeds geen remise. Ook bij mijn vorige EK had ik geen remise, en toen had ik 5 uit 9. Bij mijn eerste EK, 3 jaar geleden, speelde ik nog wat saaier, en had ik wel een remise. Toen scoorde ik ook maar 3.5 punt. Dus 5 uit 8 is nu best goed. Van onze groep heeft er nog steeds 1 kans om kampioen te worden, namelijk Hugo. Hij heeft al 6.5 uit 8, en staat daarmee gedeeld eerste!
Zoals bij bijna elk toernooi ben ik weer mijn vest verloren. Bij mijn eerste EK gebeurde dat zelfs twee keer. Deze zomer bij eeen toernooi in San Diego ook weer, en misschien nog wel bij meer toernooien. Het was dus gewaagd dat ik hem gister meenam naar de speelzaal, want ook bij mijn partij uit de derde ronde was ik hem al vergeten, maar toen had papa het gezien. Dit was de tweede keer dat ik hem dit toernooi meenam, en papa zou weer opletten dat ik hem na de partij nog had. Hij was dan ook heel trots dat ik hem uit de speelzaal had meegenomen. Toen we naar het hotel liepen, zei hij nog dat ik hem aan moest doen, omdat ik hem anders kwijt zou raken. Maar ik hield hem stevig vast, en kon hem dus niet verliezen. Maar in het hotel ben ik hem toch ergens kwijt geraakt, en de mensen van het hotel hebben hem niet gevonden.

1 opmerking:

  1. Dat zal ik dan wel gevoeld hebben, ik heb vanochtend een vest voor je gekocht.....

    BeantwoordenVerwijderen