zaterdag 17 september 2011

ronde 6, weer omringd

Gister op de rustdag gingen we wandelen, zwemmen, een beetje trainen, en het leukste was dat Anna Maja, Lucie en ik in een soort enorme bal gingen zitten. Die werd dan gevuld met lucht en dan mocht je 10 minuten lang op het water lopen! Helaas bracht ik er weinig van terecht, maar het was wel heel erg leuk.
Vandaag gingen we na het voorbereiden weer zwemmen. Maar toen Lucie en ik er pas net in waren dreef een kwal vlak naast ons, bijna tegen Lucie aan. Dat vonden we nogal een eng idee, want Lucie was al eens eerder gestoken door een giftige kwal, en toen moest ze naar het ziekenhuis. We gingen dus maar zwemmen in het zwembad van het buurhotel. Dat was best koud maar ook wel erg leuk. Ons hotel heeft geen eigen zwembad ook al is het volgens de organisatie een 4-sterren hotel terwijl het buurhotel, wat je goedkoper kon huren, volgens hun 3 sterren heeft. Vandaag kregen we een folder van een toernooi dat volgend jaar ook in Albena wordt gespeeld, en daar heeft ons hotel opeens ook 3 sterren. Maar eigenlijk wisten we dat al via internet.
Het eten vandaag was matig. Lucas probeerde van de lunch nog wat te maken door chocopasta over zijn spruitjes te doen, maar dat was niet zo lekker. Toen probeerde hij zout en peper in zijn koffie, maar die was toen nog niet lekker genoeg, dus deed hij er ook maar een spruitje in. Toen heeft hij wel wat slokken genomen!
Ik moest vandaag tegen Nino Jalaghonia uit Georgie. Zij heeft geen hoge rating maar is wel al WFM, omdat ze vorig jaar derde werd bij het EK tot 10 jaar. Dat betekent dus dat ze nu hooguit 11 is, alhoewel ik haar eerder als 14 of 15 inschatte. Er kwam dit keer geen georgische coach langs alhoewel er wel weer georgische meisjes aan beide kanten van me zaten. De partij ging lang gelijk op met een onduidelijke stand. Toen ik het in tijdnood wat duidelijker probeerde te maken door af te wikkelen naar een stelling waarvan ik dacht dat die gunstig was, bleek dat toch niet zo goed te zijn. Ik verloor dus helaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten