woensdag 14 september 2011

dag 4: gekke namen

Vanochtend hoorde ik dat onze meisjes tot 14 gister niet bij de jongenspartijen mochten kijken omdat hun broeken te kort waren! Nu begrijpen we ook beter waarom de meisjes tot 16 en 18 helemaal in een andere zaal spelen als de andere deelnemers! Tot 12 vinden ze het gelukkig nog geen probleem.
Vandaag zat ik aan het bord naast Anna Maja, terwijl we in het hotel ook kamers naast elkaar hebben. Zij mocht tegen een van de kleinere Turkse reuzinnen, maar deze viel wel mee want ze zag er nog best oke uit voor een reus die bijkbaar onder de 12 is. Ik mocht tegen Mai Narva uit Estland. Dat is juist een heel klein schattig meisje. Ik denk dat het enige meisje dat nog kleiner is Lili heet! Er zijn trouwens nog een paar leuke voornamen: bijvoorbeeld Beste uit Turkije, ik hoop dat ik tegen haar de betere ben, en Margarita uit Italie, die doet ook aan iets Italiaans denken. Mai heeft een rating van 1640 maar had wel van een van de mama's uit Azerbeidjan gewonnnen. Dat zijn enorme meisjes waarvan de namen beginnen met Mama, en die ook nog eens heel sterk zijn.
Mijn partij was best spectaculair maar niet heel goed. Ik rokeerde lang, zij kort. Ik offerde materiaal en liet mijn koning bloot staan, omdat ik dacht een winnende aanval te krijgen. Ik kon ook wel in het voordeel komen, maar deed het niet goed, en ik verloor dus. Jammer, hopelijk morgen beter. Verder is er niet echt iets gebeurd vandaag, dus er valt ook niet zoveel te vertellen.

2 opmerkingen: