zaterdag 25 augustus 2012

De snor


De ronde op de laatste dag begint altijd wat vroeger, zodat we die dag een aangepast schema hebben. Ik zou om 11.15 met Peng voorbereiden, want Anna-Maja wou graag eerder. Maar toen ik op tijd kwam, stond Peng nog op haar te wachten. Ze was namelijk gaan slapen, en kwam 10 minuten na mij binnen, want ze wou toch maar kort voorbereiden. Peng ging toen maar met haar voorbereiden, want ze was tot half twee 's nachts bezig geweest om haar opening te bekijken. Wel jammer dus voor zowel mij, als Peng!
De partij was het leukste van dit hele toernooi. Het was namelijk een aardig meisje, en ze sprak goed Nederlands. We moesten de hele tijd grijnzen, omdat ik bijvoorbeeld mijn pen liet vallen, 1 keer de hik had, iemand in de buurt struikelde en we hadden ons notatiebiljet mooi versierd. Na de partij kwam de arbiter, en die keek wel een beetje raar naar onze blaadjes, maar hij zei gelukkig niks. De opening had ik op de derde dag al even bekeken met Peng, en ik had nog wel iets onthouden dus deed ik het goed, en met een trucje won ik het loperpaar en later de partij. Ik heb dus 4 uit 9 gehaald, de vorige 2 keer had ik 5 punten maar toen was ik van het oudere jaar, en nu ben ik nog van het jonge jaar. Ik heb ook een beetje pech gehad met underrated tegenstanders die wel goed spelen, en in sommige eindspelen werd het net niet gewonnen of remise voor mij. 

Anna-Maja won ook, en werd gedeeld eerste, maar tweede op weerstand. Wat jammer was, was dat ze de eerste ronde remise had, en daardoor een halfje minder had dan ze had kunnen hebben. Maar toch een geweldige prestatie! Robby en Jorden hebben allebei 6,5 gescoord, en zijn beide gedeeld 7e, dus mogen die ook naar het WK. 
Met het groepje hadden we weer ijs, en Peng nam iedereen die mee wou met zich mee, maar de opkomst was mager; alleen Sterre, Eva, Joris en ik gingen mee want Anna Maja was op de bus aan het wachten. Maar we hadden pech, want het winkeltje was deze dag al om 2 uur 's middags gesloten. Maar morgen krijgen we dan ijs, want dan gaan we met z'n allen Praag onveilig maken. Met de groep hebben we dit jaar nooit de ijsjesscore gehaald, wat nog niet eerder gebeurd is, voor zover ik weet. Maar dat maakt niet uit, want de scores van de spelers zijn zeker niet slecht!
Als afsluiting ging ik vanavond eten in het winkelcentrum, samen met mijn vader. Toen we bijna terug wilden gaan, kwamen we Anna-Maja en haar moeder tegen, en liepen we samen terug. Ze wisten helemaal niet dat je kon lopen, want de bus maakt een enorme omweg en dan moet je ook nog eens lang wachten. Maar dat hadden ze tot nu toe steeds gedaan. Wel jammer dat ze hier pas de laatste dag achter kwamen. 
Voor het eerst ben ik dit jaar naar de prijsuitreiking gegaan, maar dat is niet voor herhaling vatbaar, tenzij er natuurlijk Nederlanders prijs hebben. Een groepsfoto maken lukte ook al niet, want Diana en Catheleijne waren er weer eens niet. Eerst kwamen er 8 toespraken met vertaling erbij, en uit verveling gingen Cheryl en ik maar blindschaken, en met Anna-Maja water halen. Daarna kwamen de 5 prijswinnaars in 12 categorieen, en het volkslied uit het land waar de winnaar vandaan kwam werd iedere keer gespeeld. Het Wilhelmus dus net niet, maar het Russische volkslied kennen we nu allemaal bijzonder goed.

Om 10 uur gingen we allemaal meemaken dat Ted zijn snor liet afscheren, en zelfs een onbekende vrouw ging foto's maken. Ook Dolf houdt hopelijk woord, hij is in ieder geval wel van plan om zijn snor te laten staan! Daarna gingen we de groepsfoto maken, en Catheleijne en Diana waren gelukkig terug, maar na het maken kwamen we erachter dat nu Joris en Jorden er weer niet waren. Maar morgen, als we in Praag zijn, kunnen we natuurlijk nog wel een foto maken. Sowieso is het een heel leuk toernooi geweest!

3 opmerkingen:

 1. Je had gelijk. Wat een trol o_o maar wel goed gedaan!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maaike, na het lezen van jouw weblogs van de afgelopen dagen.. Begrijp ik het goed dat FIDE en andere internationale bonden naast de categorie├źn B14 en G14 ook de categorie T14 moeten invoeren? Zou dat eerlijker zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zouden ze inderdaad moeten doen! Hopelijk krijgen ze dan ook een badge met de categorie erop...

   Verwijderen