donderdag 23 augustus 2012

Fruit


Vannacht had ik nachtmerries over casinomensen die ons te pakken kregen, en mee naar buiten namen in de kou om ons te martelen. Maar gelukkig zat vanmorgen iedereen normaal aan het ontbijt. Eva was er ook gewoon, en had veel te veel fruit opgeschept, dat ze daarom maar aan de anderen ging uitdelen. Na het ontbijt wilden we de kat weer eten geven en gooiden we worst over het hek. Maar hij kwam niet, dus gooiden we maar een klokhuis over het hek, want dat zou meer lawaai maken, en dan zou hij misschien op het geluid afkomen. Maar ook dat hielp helaas niet. 
Nu we het toch over appels op de grond hebben: in de buurt van het hotel is een appelboom waaromheen allemaal appels op de grond liggen, sommige klein, andere aangevreten, etc. Maar ze lijken verder wel precies op de appels die sinds een paar dagen in het hotel bij het eten liggen. Zou dat toeval zijn? 

Omdat er niet zo veel keus is qua fruit in het hotel hadden we druiven gekocht. Maar het bleken pittige druiven te zijn, dat wil zeggen, nog met pitten er in. Nu had ik wel eens bedacht dat er natuurlijk niet alleen maar druiven zonder pit gekweekt konden worden, maar ik wist nooit wat ze dan deden met de druiven waar wel nog pitten in zitten. Maar nu weet ik het: die worden naar Tsjechie gestuurd!
Bij de lunch bleek dat ik voor mijn partij van gister de prijs van de partij van de dag had gewonnen! Sinds 2 dagen kiezen de coaches een partij van een van de Nederlanders die ze tot partij van de dag uitroepen. De eerste dag was dat de partij van Pascalle die mooi speelde en haar eerste punt pakte, dit keer was het mijn partij. Zelf vond ik het niet zo heel bijzonder, omdat mijn tegenstander niet zo sterk speelde, maar ik zette wel beide lopers van haar buitenspel, en kon er toen ook 1 winnen. Als prijs kreeg ik een zakje snoep dat ik na afloop bij de analyses wilde leggen, bij de andere etenswaren die daar door verschillende ouders en spelers neergelegd worden. Maar mijn partij duurde te lang, dus dat moet tot morgen wachten. Meer info over de partij van de dag staat op het schaakuitzendingenblog! Ook hadden we weer veel fruit, en voor de grap hadden we er zout overheen gestrooid en op de tafel van de ouders neergezet. Vervolgens gingen we om de beurt naar hun tafel om zogenaamd iets te vragen. Sterre bijvoorbeeld: "Mam, hoe laat is het?". Maar eigenlijk gingen we natuurlijk om te zien of de ouders het op zouden eten. Toen Cheryl ging om te vragen of haar vader lekker fruit had gegeten, bleek dat hij gewoon bijna alles had opgegeten!
Helaas maakte ik bij de lunch een vlek op mijn nieuwe t-shirt, maar gelukkig hadden we ook een EK-shirt gekocht, dus kon ik dat aan tijdens mijn partij. Mijn toernooi blijft volgens rating lopen, en ik verloor dus van de als eerste geplaatste Anna-Lena Schnegg. Ze was trouwens best een aardig meisje, en keek helemaal niet chagrijnig of zo, zoals veel andere tegenstanders. Het ging wel redelijk, alleen ik koos het verkeerde plan door open te breken terwijl dat niet nodig was. Op een gegeven moment moest ik de dames ruilen, en daarna werkten mijn stukken niet meer goed samen. Het werd een toreneindspel met 2 pionnen minder, wat ik niet kon houden. 
Van onze hooggeplaatsten wonnen Anna-Maja en Robby weer zodat die nu heel hoog staan en serieus om de eerste plaats meedoen! Ook Lucas doet het goed met 4.5 punt, en bij het eten zat ik lekker met hem te kletsen. Misschien kletsten we zelfs zo veel dat we Dolf hebben weggejaagd, want die was opeens verdwenen. Bovendien vond mijn moeder het jammer dat ze niet genoeg taart had om in onze monden te stoppen, om ons zo stil te krijgen!
Maar Lucas vertelde wel mooie verhalen. Zoals toen hij een paar jaar geleden overlegde met zijn tegenstander in de laatste ronde om remise te spelen, en zo de 1e prijs te delen. Ze spraken af om een pat in 12 op het bord te brengen, maar Lucas speelde toen de laatste zet wat anders, en zette mat in plaats van pat, en pakte zo de 1e prijs. Dat scheelde 75 euro!
Morgen speel ik tegen de Poolse Anna Kubicka.  Dat is dus weer een tegenstander uit een nieuw land, de zevende op rij, zodat de 9 verschillende landen nog altijd mogelijk zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten